D.U.L.T Feat. GuaBlog.Com, Apesal.com

D.U.L.T - Gambar Yang Luar Biasa

Kat sinih ade beberape gambar yang luar biase, dan ade di antarenye mempunyai kisah tersendiri. Ianya bukan di edit atau di photoshop/photoscape/gimp/picassa kan . Hayatilah gambar2 berikut... 1 je yg edit ;p .. yg mane? tgk lah mane satu .

Gambar 1.




Ini adelah gambar rumah api di tengah2 laut ketike ribut(i know u know that is rumah api)


Ini adelah video dari gambar di atas... anyway i love the music .. Lalllaaaaalaaa... Laaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!1lalalaaa... wtf?


Gambar 2.


Ini adelah gambar sebuah kapal dimana kapal tersebut sedng menuju ke arah ribut, atau ribut sedang menuju ke arahnya.. im not sure..


Gambar 3.


Pada 6 Ogos 2000, berlakunya kebakaran kat Sula di Western Montana. Gambar tersebut di Snap oleh John McColgan menggunakan Kodak DC280 digital camera.


Gambar 4.


Gambar ini sungguh tragic di mana budak perempuan ni(Omayra Sanchez) yg umurnya 12thn telah terperangkap dan tidak boleh dikeluarkan kerana kakinya tersangkut pada runtuhan yg telh berlaku. Pasukan penyelamat tak dapat nak selamatkan budk sebb kakinya tersangkut salah satu cara nak selamatkan ade dengan mematahkan kaki budak nih dan menarikny.. mereka dan cube untuk mengeluarkan air yg bertakung tapi x berjaye.. selepas 2 hari...xley buat ape ... x tarik pon last2 budak ni ... Its Sad.


Gambar 5.


Di atas adelah bunga rose buatan manusia di Bikini Atoll pada 1 mac 1954, gambar ni diambil dengan jarak 15 batu, ianya ribuan kali lebeh hebat daripada bom atom yg di jatuhkan di hiroshima pada 1945.


Gambar 6.


Ni adelah ribut ais, di mana semua jadi beku. Otak pon beku, tido je lah.


Gambar 7.


Kepala ikan jerung. Buat sup.


Gmabr 8.

Ini adelah kapal selam Rusia yg muncul di pantai Russia.



Gambar 9.


Jambatan yang sangat panjang.


Gambar 10.


This is nuclear warheads re-entering the atmosphere(kepale nuclear memasuki semula atmosfera? watafak?). Gambar ni diambil ketika percubaan di lakukan. Aku rase klu sebelum nuclear tu sampai.. camnih la agaknye rupenye..


Gambar 11.


Gambar jerung berdekatan manusia yg sedang berkayak. This is True people!


Gambar 12.


Ini adelah gambar brung hering yg sedng stalk budak tuh, budak nih otw ke camp makanan United Nation. Ape yg jadi kat budak nih selepas tuh.. takde sape yg tau.. photografer yg amik gambar budak nih plak bunuh diri selepas beberape bulan.


Gambar 13.


Pandang dari titik tgh bulatan ke titik tgh bulatan yg len. Kalau korang terer, jangan bagi bulatan tersebut bergerak.


Gambar 14.


Petir memanah pokok.



Gambar 15.


Senyuman pelangi.


Gambar 16.


Petir memanah rumah.. KabOmmmMM!.. bunyik dier same cam kawan aku yg suke cite Kabom2!


Gambar 17.


Ini adelah Ombak Tahiti's Teahupoo.


Gambar 18.


Ini adelah gambar benar, bukan tipuu... ianya diedit macam lukisan. Jawapan Soklan Atas Skali..


Gambar 19


Panahan Petir Ke banggunan!

Do U Like That?

8 comments:

whose said...

serius gempak gambar2 nie..teruja giler tgk...

Norasikin said...

leka belek gambo2 ni satu persatu

yaya Q said...

kreadit to me!
* tiba2..HAHAHA

Qairel Latif said...

Tq2 ... ;)

Ye, kredit to u honey! ;)

Alongxp said...

teknik gamba 18 tu dipanggil HDR, ngeri gile gamba 19 tu,gerenti blackout sume bangunan tu kan?

Qairel Latif said...

AlongXp : yelakot .. aku rase aku penah dulu denga bunyik camne kene petir kat tiang khas dierorg buat tuh.. blackout x sure.. sebb mmg tiang khas tuh untuk petir tuh..

MuseFan said...

Lagu dalam video lighthouse to - Mozart Requiem in D' Minor - Introitus.

Sangat kena dengan Video.

I liked it. Thanks for posting.

Qairel Latif said...

Muse Fan : Thanks 4 the info ;)

Do.U.Like.That Feat :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...